Woordje over mezelf

Ik ben Kirsten en reeds van kleins af aan hadden honden een speciale aantrekkingskracht op me.
Als kind kreeg ik van mijn ouders echter geen hond omdat beide ouders uit huis gingen werken en het arme dier bijgevolg veel te lang alleen zou zitten.
Als kind ervaarde ik dit als een enorm gemis en compenseerde dit door met honden van vrienden en kennissen te gaan wandelen wanneer zij daar zelf te weinig tijd voor hadden.
Wat later kwam er ook regelmatig wel eens een hond bij ons op vakantie als zijn baasjes op vakantie gingen. En die honden werden hier dan verwend als koningen!

Een groot voordeel van mijn lang gekoesterde droom naar een eigen hond is dat ik heel goed voorbereid was op de komst van een hond. Alle boeken die ik kon vinden over honden had ik al verslonden en ik had al ervaring opgedaan met anderen hun hond. Ik wist dus heel goed waar ik aan begon. Ik was ook vastbesloten dat het een blonde Labrador moest worden.

In 2003 was de tijd er rijp voor en kwam mijn eerste eigen hond in mijn leven: Casper. Met de komst van Casper ging een langgekoesterde droom in vervulling.

Heel wat later ging het opnieuw kriebelen om er nog een Labrador bij te nemen en zo kwam ook Yarco in mijn leven.

Honden en hun gedrag blijven voor mij een grote passie waarin ik me verder blijf verdiepen. Zo ben ik in 2016 ook gestart met de opleiding tot hondengedragsbegeleider bij Geert De Bolster.

Ik hoop mijn passie hier te kunnen delen.

Reacties gesloten