Nieuws

Op deze pagina kunnen jullie de nieuwtjes over Casper en Yarco volgen.
Ik zal jullie hier eveneens op de hoogte houden van de stappen die ik zelf nog zet in de hondenwereld. Over de workshops, cursussen en lezingen die ik zelf nog volg.


Casper zijn verjongingskuur

Heel goed nieuws: Casper is terug de “oude” of moet ik zeggen de “jonge” want hij lijkt wel een verjongingskuur ondergaan te hebben.
De afgelopen dagen evolueerde Casper zeer snel in positieve zin. En nu een week later lijkt hij zelfs alerter en vrolijker dan voorheen. Hij lijkt de voorbije week wel een verjongingskuur ondergaan te hebben!
Alles ziet er dus rooskleurig uit voor Casper en hopelijk blijft hij zo nog lang stabiel.

Casper in lappenmand

Dit weekend deed onze senior Casper ons schrikken. Opeens lag hij totaal in de lappenmand.
Van de ene seconde op de andere kon Casper ineens niet meer op zijn poten staan. Wanneer hij toch rechtkrabbelde, viel hij meteen weer om. Hij was ook totaal gedesoriënteerd en met zijn ogen maakte hij continue ongecontroleerde heen en weer bewegingen. Ook zijn kop stond wat scheef.
Gezien zijn bejaarde leeftijd en de symptomen dachten we meteen richting trombose of hersenbloeding.
Zondag in de vooravond gingen we naar Veterinair Quadrant in Herfelingen waar we eigenlijk best goed nieuws te horen kregen. Casper zou idiopathisch geriatrisch vestibulair syndroom hebben. Dit is een neurologische aandoening waarvan de oorzaak niet gekend is en die het evenwichtsorgaan totaal verstoord. Het komt nog wel eens voor bij oudere honden en het goede nieuws is dat het normaal van voorbijgaande aard is. Na een paar dagen zou Casper weer hersteld moeten zijn. We kregen wat ondersteunende medicatie mee en de rest zou de tijd moeten helen.
Duimpjes omhoog voor het herstel van onze Casper!